Chamber of Water and Diving Sports Egypt.
Deze organisatie beheert de duik- en watersportactiviteiten in Egypte. Hier moet je een licentie halen als je wilt werken als duikgids of instructeur in Egypte.
Het Longimanus project vraagt je medewerking! Door recente aanvallen in de Rode Zee probeert men wetenschappelijk onderzoek te doen naar de oorzaken van de aanvallen. De vraag is of je foto's van jouw encounters met data en plaats wil doorsturen om zo een bijdrage te leveren aan het onderzoek.
SS Thistlegorm.com.
Website over de Thistlegorm. Hier kun je o.a. boeken bestellen over het wrak.
Ronald's duiksite.
Leuke site over de reisavonturen van Ronald en zijn vrienden naar Egypte, Bonaire en de Malediven.
Dive Dive Dive.
Een duikschool in Roosendaal voor alle IANTD- en NOB opleidingen tot het hoogste niveau. Zeer professionele begeleiding en training.

Diving World Nederland.
Al jarenlang toonaangevend in het boeken van duikreizen naar iedere gewenste duikbestemming, waar ook ter wereld. Goeie start om je Liveabaord naar Egypte te boeken.
Sea Serpent Fleet.
Een aanrader als het gaat om het verzorgen van liveaboards op de Rode Zee.  Werkt samen met Diving World in Nederland en staat bekend om de luxe schepen, servicegerichte bemanningen en professionele duikgidsen die behoren tot de allerbeste van Egypte.
Red Sea Dive Centre Aqaba.
Een lokaal duikcentrum annex duikresort in de ''South Beach area'', op loopafstand van de duikstekken. Het centrum wordt beheerd door vader Mohammed - en zoon Abdullah Al-Momany. Mohammed was de eerste gecertificeerde duikinstructeur in JordaniŽ en gaf nog duikles aan koning Hoessein. Abdullah is een zeer ervaren duiker en runt het duikcentrum dat simpel van opzet is maar wel van alle gemakken is voorzien. Tegen redelijke prijzen regelt het duikcentrum dagelijks duiken op de bekende stekken voor de kust.
Duiklinks