PROGRAMMA, ROUTE, BEZIENSWAARDIGHEDEN EN VERBLIJF

Op deze pagina vind je in grote lijnen onze route, het programma, de bezienswaardigheden en de lodges/resorts waar we geweest zijn.Dag 1.Vertrek naar Cuba, Amsterdam - Varadero - Havana.

Vlucht van Amsterdam naar Varadero Airport. Transfer per toeristenbusje naar de wijk Miramar in de hoofdstad Havana.

Reisafstand: 130 km van Varadero Airport naar Havana.

Overnachting:

  • Hotel Occidental Miramar


Dag 4. Havana - Montemar National Park (Península de Zapata National Park) - Cienfuegos.

Vandaag maken we kennis met de landschappelijke contrasten van Cuba. Op weg naar Cienfuegos rijden we via het nationaal park Montemar en zakken af naar de kust. We maken een stop bij het recreatiegebied Punta Perdiz en rijden door naar Cienfuegos via de kustweg langs de Caribische Zee. In Cienfuegos parkeren we de auto bij het Parque José Marti en dineren bij de Marina.

Reisafstand: 280 km (ca. 4 uur).

Overnachting:

  • Hotel PasacaballosDag 2. Verblijf in Havana.

Na het ontbijt nemen we de huurauto in ontvangst en beginnen met een stadstour door nieuw Havana. We bezoeken o.a. de omgeving van het Parque Central met het Capitool, het Gran Theater, de begraafplaats Colón, het Plaza de Armas en Plaza de la Cathedral. Voor vervoer vanuit het hotel gebruiken we de Hop-On-Hop-Off bus voor de bezienswaardigheden buiten het centrum en een (coco)taxi. Oud Havana doen we te voet wat prima te doen is.

Overnachting:

  • Hotel Occidental Miramar


Dag 3. Dagtocht vanuit Havana naar de Vinales-vallei.

Vanuit Havana rijden we binnendoor naar de Viñales vallei waar we het dorp bezoeken, een boottochtje maken in de Indian Cave, de rotsschilderingen bekijken en een koffie- en fotostop maken op het uitzichtpunt Jazmines. Aan het einde van de dag keren we weer terug naar Havana.


Reisafstand: 380 km heen en terug (ca. 5 1/2 uur).

Overnachting:

  • Hotel Occidental Miramar


Dag 5. Cienfuegos - Trinidad. 

Via de botanische tuinen net buiten Cienfuegos rijden we naar Trinidad, vanuit cultuurhistorisch oogpunt bekeken de belangrijkste stad van Cuba. We brengen de dag door in het koloniale autovrije centrum met het Plaza Mayor, Romantisch museum en hebben een mooi uitzicht over het stadje vanaf de klokkentoren. Op het terras voor de Casa de la Musica is het heerlijk toeven.

Reisafstand: 85 km(ca. 1 uur).

Overnachting:

  • Hostel Mandi y MarilinDag 6. Trinidad - Topes de Collantes - Trinidad.

In de ochtend een bezoek aan een waterval (vegas Grandes) in het Escambraye gebergte met een wandeling van ongeveer 1 1/2 uur heen en terug. In de middaguur verblijf aan het strand bij een 4* hotel in Playa Ancon.

Reisafstand: ongeveer 100 km.

Overnachting:

  • Hostel Mandi y Marilin

Dag 7. Trinidad - Santa Clara.

De route gaat via Sancti Spiritus naar Santa Clara. We bezoeken als eerste de Plaza de la Revolution met het mausoleum van Che Guevara. Vanuit de Hostel lopen we richting het centrum en komen uit op het Park Vidal, het centrale plein in de stad. van hieruit lopen we via de Calle Independencia in een kwartiertje naar de volgende bezienswaardigheid; de Tren Blindado of gepantserde trein met bijbehorend museum.

Reisafstand: 160 km (ca. 2 1/2 uur).

Overnachting:

  • Hostel Julio

Dag 8. Santa Clara - Varadero.
Via de stadjes Colon en Matanzas rijden we vanuit Santa Clara naar het 19km lange schiereiland Penísula de Hicacos (Varadero). We parkeren de auto en bezoeken het strand waarna we doorrijden naar de uiterste punt van het schiereiland. Hier bezoeken we de Marina met moderne winkeltjes en eettentjes. 

Reisafstand: 190 km(ca. 3 uur).


Dag 9. Vertrek naar Nederland met Arkefly.
Na een tussenstop in Cancun (Mexico) vliegen we met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner terug naar Amsterdam waar we iets na het middaguur landen op de Polderbaan. De Dreamliner is sneller, stiller en comfortabeler. 

Reisafstand: 8500 km(ca. 9+ uur).
Route autorondreis Cuba 2015