Utah
Bezienswaardigheden / Nationale Parken / attracties en steden die wij bezochten.
Samen met Arizona is UTAH toch wel onze favoriete staat. Veel nationale en staatsparken, prachtige woeste bergachtige gebieden, natuurmonumenten, woestijnen, warme diverse rode kleuren, natuurlijke bogen en roze zandduinen. Landschappen welke naar onze mening uniek zijn in de wereld en natuurlijk staat Utah bekend om zijn mormonen. Daarnaast leven in Utah 5 indianenstammen: Goshute, Paiute,  Shoshone,  Ute, en  Navajo. Utah kan in drie gebieden worden verdeeld. Westelijk ligt de Great Basin Region met vlakke gebieden gescheiden door bergketens en zoutvlakten. In het midden van de staat bevinden zich de uitlopers van de Rocky Mountains met als hoogste punt Kings Peak (4123 m). In het oosten het Colorado Plateau, een bergachtig gebied. De grote nationale parken bevinden zich over het algemeen in het zuidwesten van de staat.  Indien je afreist naar  Amerika mag je Utah niet overslaan.

Tijdens onze rondreizen in Utah hebben wij de navolgende nationale parken,staatsparken, steden en andere populaire bestemmingen bezochtFlora en fauna
Het park heeft  bevers, Ring-tailed katten, stinkdieren, eekhoorns, kangaroeratten,  herten en big-hoorn  schapen en dit zijn slechts enkele van de 75 soorten zoogdieren in het park. Slechtvalken, arenden, kolibries, vinken, wilde kalkoenen, uilen en kwartels zijn te vinden in de canyons samen met 265 andere soorten vogels. Ook is er een grote verscheidenheid aan reptielen en zijn er 8 verschillende vissoorten. Om de dieren te spotten dien je wel 's-Ochtends vroeg op pad te zijn. Alhoewel je natuurlijk wel de vele eekhoorntjes en diverse vogels tegenkomt. Door de grote variaties in hoogtes en het water heeft Zion  bijna 800 inheemse plantensoorten.

Wandelingen in het park
Je kunt er prachtige korte en lange vermoeiende wandelingen maken al dan niet met gids.  Onderschat de hitte en de wandelingen niet. Informeer je over moeilijkheidsgraad en condities van de trails vooraf bij het visitorcenter. Enkele wandelingen:

Weeping Rock Trail (makkelijk)
Makkelijk en korte parcours, maar het is steil. Dit is een goede vroege ochtend of late avond trail, midden op de dag wandelingen zijn niet aan te raden in de zomer,  het parcours is in de volle zon. Door het water wat van weeping rock komt, kan het glad zijn. Dit parcours is meestal gesloten in de winter door ijzige omstandigheden. Afstand halve mijl (heen en terug). Duur  ongeveer 1 uur  nodig.

Pa'rus Trail  (makkelijk)
De Pa'rus Trail is ideaal voor diegenen die willen fietsen of een gemakkelijke wandeling willen maken. Het is een verhard parcours welke de Virgin River volgt. Duur ongeveer  2 uur. Afstand: 5,6 km heen en terug.

Riverside Walk (makkelijk)
Een populaire maar erg drukke verharde trail. De trail voert langs de Virgin River en start aan het einde van de Scenic Drive (tempel van Sinawava) en eindigt bij de zeer bekende Zion Narrows trail. Tijdens de wandeling kun je goed zien dat de canyon steeds smaller wordt. Het parcours is dicht in de winter. Duur ongeveer  1,5 uur. Afstand: 3,3 km heen en terug.

Zion Narrows trail (zeer moeilijk)
Op het eindpunt van de Riverside walk kun je een stukje verder naar de Zion Narrows, dit is echter door het water. We hebben dit voor een gedeelte stroomopwaarts gedaan, maar het was over de zeer glibberige keien in ijskoud water ontzettend moeilijk om te lopen en we hadden voortdurende uitglijders, een stok is echt onmisbaar. De hoogte van het water kan tot aan je middel komen.
De Zion Narrows is een slot canyon en zoals elke slot canyon is er een zeer reŽel gevaar van plotselinge overstromingen. Een Flash flood gevaar is groot en deze tocht kan niet gedaan worden als het regent.

Wil je echt de Zion Narrows bewandelen door de rivier, dan dien je vooraf een vergunning te regelen, te verkrijgen bij het Zion Canyon Visitor Centre. De hike start vanaf Chamberlain's Ranch naar Zion Canyon

Er worden in totaal maar 80 vergunningen toegewezen per dag, ook heb je een speciale uitrusting nodig.
Beste Seizoen: midden juni tot midden september. Vooral tijdens de lente wordt de trail regelmatig afgesloten omdat het water dan te hoog staat.

Afstand 16 mijl, duur ongeveer 13 uur. Laat je hiervoor goed informeren

Watchman Trail (middelzwaar)
Uitkijkpunten over de Zion Canyon, Oak Creek Canyon en Springdale.
Dit is een goede middelzware vroege ochtend of late avond trail, midden op de dag wandelingen zijn niet aan te raden in de zomer, het parcours is in de volle zon. Afstand 3,3 km (heen en terug). Duur: ongeveer twee uur.

Emeralds Pool Trail (Moeilijkheidsgraad: Lower Pool - makkelijk. Midden-Pool - middelzwaar, . Upper Pool - inspannend).
Een populaire route is de wandeltocht naar 3 poelen op verschillende niveau's en 3 watervallen. De poelen vonden wij niet heel indrukwekkend, maar je loopt onder watervallen door en de uitzichten zijn geweldig. Totale afstand 6,7 km. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld enkel tot de Lower Pool of Midden Pool te lopen.

Angels Landing Trail (zwaar)
Deze trail start bij de Grotto picknickplaats en voert naar de toppen van Zion NP. Een groot gedeelte van de lange klim  is in de volle zon, maar komt ook langs koudere  tochtige gedeeltes zoals de Refrigerator Canyon. Het laatste gedeelte van de tocht gaat langs  steile afgronden welke beveiligd zijn met vast verankerde kettingen. De trail is niet aan te raden voor kinderen en mensen met hoogtevrees. Duur ongeveer 5 uur, afstand zo'n 8 km heen en terug
Zion National Park
Utah's meest bezocht nationale park ligt in het zuidwesten en omvat enkele van de meest schilderachtige canyons in de VS. Het park wordt gekenmerkt door hoge plateaus, een doolhof van smalle diepe zandsteen canyons en opvallende torens, plateaus in rode en witte kleuren, overhangende rotsen en watervallen. Het gebied is oogverblindend mooi. Zion Canyon is de grootste en meest bezochte ravijn in het park. Het zuidelijk gedeelte van het park is een lagere woestijn met kleurrijke mesas.De noordelijke delen van het park zijn hogere plateaus bedekt met bossen. Wat opvalt in het park zijn de rode asfaltwegen, precies passend bij het landschap. Zion Canyon is ontstaan door de Virgin River. De rivier deed er miljoenen jaren  over  om de Canyon te vormen. Het visitorscentrum met een klein museum het Zion Human History Museum bevind zich op 1,5 km vanaf de zuidelijke ingang.
Scenic drives
In het park zijn een aantal scenic drives welke je met de auto kunt doen waaronder Zion-Mount Carmel Highway (Scenic Byway), Zion Canyon Scenic Drive (zie onderstaand), Kolob Canyons Road (enkel bereikbaar vanuit het westen) en de Kolob Terrace Road.

Reis je met een oversized camper check dan eerst even de website. Mogelijk heb je dan een zogenaamde tunnelescort nodig. www.nps.gov/zion/planyourvisit/the-zion-mount-carmel-tunnel.htm

Zion Canyon Scenic Drive (6,6 mijl)
Vanwege de toenemende drukte in het hoogseizoen van (maart tot oktober en tijdens piekperiodes) en om de rust in Zion Canyon te herstellen is deze weg alleen nog maar toegankelijk met gratis shuttlebussen, welke begint vlakbij het visitorcenter (het begin van Zion Canyon lus).  De parkeerplaatsen zijn in het hoogseizoen al vroeg in de ochtend vol, maar je kunt je auto ook in Springdale parkeren. De bus stopt op zes verschillende plaatsen in Springdale (let op de bordjes Shuttle Parking) en op 8 plaatsen in het park. Je kunt zo vaak in en uitstappen als je wilt. De bussen stoppen op plaatsen waar ook de populaire wandel trails zoals Weeping Rock, Emerald Pools, Angels Landing, The Narrows, etc. beginnen
De shuttle rijdt iedere dag vanaf  6:30 uur elke 30 minuten, oplopend tot 15 minuten en daarna, tijdens het drukke deel van de dag, iedere 6 tot 8 minuten. De laatste shuttle terug vertrekt vanaf het visitorcentrum 21.30 uur. Een complete lustour zonder in- en uitstappen duurt 90 minuten.

Wanneer bezoeken / overnachten / toegangsprijs
De meeste bezoekers komen tussen april en september, de temperaturen zijn dan wel het hoogst, gemiddeld 35 graden. Vanaf midden juli tot midden september komen er veel onweersstormen voor, waarbij flash floods kunnen optreden. Het park is het hele jaar geopend, maar van november tot maart kunnen door het winterse weer verschillende delen van het park gesloten zijn. Het zou zonde zijn om Zion NP in 1 dag te bezichtigen. Wij bezochten het park tijdens onze rondreizen diverse malen en hebben nog niet alle trails kunnen doen.
Het plaatsje Springdale is de uitvalsbasis voor Zion. In het dorp kun je fietsen huren en andere excursies zoals paardrijden en jeep tours. Er zijn diverse lodges, hotels en campings (aan te raden is wel deze van tevoren te boeken, zeker in het hoogseizoen). Er ligt een hotel in het park zelf, de Zion Lodge. Je dient hiervoor echter zeer ruim van tevoren te reserveren.
Toegangsprijs voor het nationale park 25 dollar per auto, geldig voor 7 dagen of de America the Beautiful Pass.

Veel nadere informatie is te vinden op www.zionnational-park.com

Canyon Overlook (middelzwaar)
Deze leuke trail over rotsachtige paden eindigt met een mooi uitzicht over het onderste deel van de Zion Canyon en  een uitkijk over het dal van de Pine Creek Canyon. Start  ten oosten van Zion-Mt. Carmel tunnel. Duur ongeveer een uur. Lengte 1,6 km.